T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MANİSA / ŞEHZADELER - İsmet İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Bilişim Teknolojileri Alanı

ALAN TANITIM SUNUSU İÇİN TIKLAYINIZ 

 


Bilişim Teknolojisi Okulumuzun Anadolu Meslek Lisesi ve Kız Teknik Lisesi bünyesinde hizmet vermektedir. Bilişim teknolojileri sektörü, küresel düzeyde hızla değişen pazar ve rekabet koşulları nedeni ile sürekli ve dinamik bir gelişim içindedir. Bu özellikleri nedeni ile bilişim teknolojileri sektörü, stratejik bir sanayi olarak ülkelerin yakın ilgisini çekmekte ve bu sektör için devletler tarafından özel planlamalar yapılmaktadır. Özellikle hızla küreselleşmekte olan bu sektörde rekabet büyük yoğunluk kazanmakta ve sanayileşmiş ülkeler bu sektörün korunması ve rekabet gücünün geliştirilmesi için özel politikalar uygulamaktadır. Bilişim Teknolojileri alanı altında yer alan dallarda, sektörün ihtiyaçları ve bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli olan mesleki yeterlikleri kazandıran nitelikli meslek elemanlarını yetiştirmek amaçlanmaktadır.

:: Bilişim Teknolojisi Dalları ::

* Bilgisayar Teknik Servisi
* Veri Tabanı Programcılığı
* Web Programcılığı
* Ağ İşletmenliği

:: Bilgisayar Teknik Servisi Dalı::

Tanımı: Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım kurulumu, bakım ve arıza giderme işlemleri ve bilgisayar ile kontrol edilebilen sistemler kurmaya sahip nitelikler kazandırmayı hedefleyen daldır.

Görevleri:

* Hataları tespit etmek.
* Arıza gidermek.
* Devre tasarımı yapmak.
* Devreyi gerçekleştirmek.
* İhtiyaç olursa bilgisayar ile kontrol edilebilen projeler geliştirmek.
* Tamamlanan projenin testini gerçekleştirmek.
* Meslekî gelişime ilişkin faaliyetleri yürütmek.
:: Veri Tabanı Programcılığı Dalı ::

Tanımı: Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım kurulumu, veri tabanı ve programlama dilinin kurulumu, veri tabanının oluşturulması ve yönetimi, yazılım geliştirme, hata giderme, bakım ve yedek almaya sahip nitelikler kazandırmayı hedefleyen daldır.
:: Web Programcılığı Dalı::

Tanımı: Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım olarak kurulumu bilgilerinin yanında, web sayfası tasarımına ve programlama dilleri yardımıyla etkileşimli web uygulamaları hazırlayabilen nitelikli kişiler yetiştirmeyi hedefleyen daldır.

Görevleri:

* İhtiyaçları değerlendirmek.
* Algoritma yapmak.
* Web sitesinin görsel tasarımını yapmak.
* Tasarlanan sitenin yerel yayınını yaparak test etmek.
* Meslekî gelişime ilişkin faaliyetleri yürütmek.
:: Ağ İşletmenliği Dalı::

Tanımı: Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım kurulumu, ağ sistemlerinin kurulumu, yönetimi ve ağ ortamı üzerinde yaşanabilecek sorunlar, çözüm yolları ve geniş ağ sistemleri yönetimine sahip nitelikli kişiler yetiştirmeyi hedefleyen daldır.
Görevleri:

* Ağ kurulacak ortamı (ağın altyapısını) oluşturmak.
* Oluşturulan ortama fiziksel olarak bilgisayar ağı kurmak.
* Geniş ağ sistemleri için yönlendirme yapmak.
* Bilgisayar ağını yönetecek sunucu işletim sistemini kurmak.
* Sunucuyu ağdaki bilgisayarların yöneticisi olarak tespit etmek.
* Ağ ortamında oluşabilecek fiziksel ve yazılımsal sorunları gidermek.
* Meslekî gelişime ilişkin faaliyetleri yürütmek.
:: İş Bulma İmkânları ::

Ağ işletmenleri, bilgisayar satış ve teknik destek firmaları, bankalar, sigorta şirketleri, ticarî kuruluşlar, internet servis sağlayıcıları, internet yayıncılık şirketleri, radyo televizyon şirketleri, araştırma şirketleri, borsalar, ulaştırma, lojistik firmaları ve hizmet sektöründe yer alan kamu kurum ve kuruluşlarında geniş iş imkânına sahiptirler. Ayrıca kendi adlarına işyeri açabilirler.

Web programcıları, kamu kuruluşları, bankalar ile özel sektöre ait iş yerleri, internet üzerinden ticaret (e-ticaret) yapan firmalarda çalışabilirler. Ayrıca kendilerine ait özel iş yerleri de açabilirler.

Veri Tabanı programcıları, kamu kuruluşları, bankalar ile özel sektöre ait firmalarda çalışabilirler. Ayrıca kendilerine ait özel iş yerleri de açabilirler.

Teknik servis elemanları, bilgisayar toplama ve satış işlemi yapan firmalarda, bünyesinde bilgisayar bulunduran iş yerleri, şirketlerde, özel sektöre ait firmalarda çalışabilirler. Ayrıca kendilerine ait özel iş yerleri de açabilirler.
19-12-201719-12-201719-12-201719-12-2017
Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 05.03.2013 - Güncelleme: 07.07.2021 01:04 - Görüntülenme: 6975
  Beğen | 11  kişi beğendi