T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MANİSA / ŞEHZADELER - İsmet İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri Alanı

 ALAN TANITIM SUNUSU İÇİN TIKLAYINIZ

 

:: Güzellik Hizmetleri ::


Tanımı: Güzellik uzmanın sahip olduğu, yüz ve vücut bakımı ile ilgili temel işlemleri tekniğine uygun yapma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.Amacı: Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri alanında güzellik uzmanlığı mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

 

:: Vücut Bakımı ve Masaj ::


Tanımı: Vücut bakımı ve masaj elemanının sahip olduğu, özel masaj ve vücut bakımlarıyla ilgili işlemleri tekniğine uygun yapma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.Amacı: Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri alanında vücut bakımı ve masaj bakım elemanı mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

 

 :: Makyaj ::


Tanımı: Makyaj elemanının sahip olduğu, makyaj, artistik ve plastik makyaj, ileri makyaj teknikleri ileilgili işlemleri tekniğine uygun yapma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.Amacı: Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri alanında makyaj elemanı (makyöz-makyör) mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri alanı altında yer alan dalların yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.

 

 

Alanın Amacı

 

Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri alanı altında yeralan dallarda, sektörün ihtiyaçları, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli olan mesleki yeterlikleri kazanmış nitelikli meslek elemanlarını yetiştirmek amaçlanmaktadır.

 

:: Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri Alanı Dalları ::

  • Saç Bakımı
  • Güzellik Hizmetleri
  • Vücut Bakımı ve Masaj
  • Makyaj

 

:: Saç Bakımı ::

 

Amacı: Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri alanında kuaförlük mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

  GİRİŞ KOŞULLARI


Öğrencilerin sağlık durumu, Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri alanı altında yer alan mesleklerin gerektirdiği işleri yapmaya uygun olmalıdır

Astım, egzama gibi rahatsızlıklar kullanılan  saç boyası saç spreyi gibi kimyasaldan dolayı artacağından.Bu tarz rahatsızlığı olan öğrenciler doktora danışmalıdırlar. 

 

İSTİHDAM ALANLARI

Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri alanından mezun olan öğrenciler, seçtikleri dal/meslekte kazandıkları yeterlikler doğrultusunda;

1. Bayan ve erkek kuaför salonlarında,

2. Güzellik salonları ve merkezlerinde,

3. Masaj salonları ve merkezlerinde,

4. Kaplıca ve banyo tesislerinde,

5. Termal otellerde,

6. SPA, thallosso terapi ve bakım merkezlerinde,

7. Spor merkezleri ve salonlarında,

8. TV kanallarında,

9. Tiyatro salonlarında,

10. Sinema stüdyolarında,

11. Kozmetik satış noktaları,

12. Kozmetik imalatçılarında,

13. Kamu kurum kuruluşları içerisindeki kuaför ve güzellik salonları vb. yerlerde çalışabilirler.

EĞİTİM – ÖĞRETİM  ORTAMLARI VE  DONANIMLARI 

1. Program, mesleki ve teknik eğitim alanında diplomaya götüren ortaöğretim kurumları ile belge ve sertifika programlarının uygulandığı her tür   örgün ve yaygın mesleki ve teknik eğitim-öğretim kurumlarında uygulanmaktadır. 

2. Programın uygulanabilmesi için Kuaförlük ve Saç Bakım Hizmetleri alanı standart donanımları ve mesleklerin gerektirdiği ekipmanlar sağlanmalıdır.

 

 EĞİTİMCİLER 

1. Programın uygulanmasında Güzel l ik ve Saç Bakım Hizmetleri alanında eğitim almış ve tercihen sektör deneyimi olan alan öğretmenleri görev almalıdır. 

2. Programın uygulanmasında gerektiğinde Kuaförlük ve Saç Bakım Hizmetleri alanında sektör deneyimi olan usta öğretici, teknisyen ve meslek elamanlarından yararlanılabilir.

ÖLÇME VEDEĞERLENDİRME 

Millî Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Kurumları Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliği'ne göre çeşitli ölçme araçları kullanılarak öğrencilerin değerlendirilmesi esastır. Buna göre;

 

1. Dersin altındaki modüllerin işlenişi sırasında kazandığı (bilgi, beceri ve tavırlar) yeterlikler,

2. Okulda, işletmede ve kendi kendilerine yaptıkları tüm öğrenim faaliyetleri değerlendirilerek öğrencilerin dersteki başarısı belirlenir. 

YATAY VE DİKEY GEÇİŞLER

Program; geniş tabanlı ve modüler yapıda düzenlendiğinden, Mesleki ve Teknik Eğitim Yönetmeliği çerçevesinde yatay ve dikey geçişlere olanak sağlanır.

1. Alan/dalda sertifika, belge ve diplomaya götüren tüm programlar ve dallar arasında geçiş yapılabilir.

2. Diploma almaya hak kazanan öğrenci, Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri alanının devamı niteliğindeki programların veya bu alana en yakın programların uygulandığı meslek yüksek okuluna sınavsız geçiş yapabilir ya da sınav sonuçlarına göre diğer yüksek öğrenim kurumlarını tercih edebilir.

 

 EĞİTİM SÜRESİ

1. Alan programının toplam eğitim süresi, 9. Sınıftan sonra 3 öğretim yılı olarak planlanmıştır.

2. Eğitim süresinin okul, işletme ve bireysel öğrenme için ayrılmış dağılımı, Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri alanı haftalık ders çizelgesi ,dersler ve modüller ile ilgili açıklamalarda belirtildiği gibi uygulanır. 

 ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİ

 Modüler öğretime yönelik ağırlıklı olarak bireysel öğrenmeyi destekleyici yöntem ve teknikler uygulanır.

1. Öğretmenler öğrencilere rehberlik eder.

2. Öğrenciler kendi kendine öğrenmeye teşvik edilir.

3. Öğrencilerin aktif olması sağlanır.

4. Öğrenciler araştırmaya yönlendirilir.

5. Öğrenciler kendi kendilerini değerlendirebilir.

6. Öğrencilere yeterlik kazandırmaya yönelik yöntem ve teknikler uygulanır.

İŞBİRLİĞİ  YAPILACAK KURUM  VE KURULUŞLAR

Öğrenciler, programın gerektirdiği öğretim faaliyetleri,istihdam olanakları ve planlama konularında çevredeki üniversiteler, sivil toplum örgütleri, sektör, meslek odaları ve meslek elemanları ile işbirliği yapılarak yönlendirilir.

ÖĞRENCİ  KAZANIMLARI

Programın sonunda seçtiği dala/mesleğe yönelik olarak öğrenci;

1. Alanlardaki ortak temel, bilgi ve becerileri kazanabilecektir.

2. Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri alanının temel yeterliklerine sahip olabilecektir.

3. Dalın gerektirdiği işleri yapabilecektir.

4. Dalın gerektirdiği özel mesleki yeterlikleri kazanabilecektir.

EĞİTİM  ÖĞRETİM FAALİYETLERİ

Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri alanı haftalık ders çizelgesinde yer alan dersler ve bu derslerin altındaki modüllerin içeriğindeki eğitim öğretim uygulamaları yapılır.

BELGELENDİRME

1. Mezun olan öğrenciye alanda/dalda diploma verilir.

2. Öğrencinin seçtiği dal ile ilgili aldığı tüm dersler ve modüller diploma ekinde belirtilir.

3. Öğrenciye, programdan ayrıldığında veya mezun olduğunda, kazandığı yeterlikleri gösteren ve bir yaygın mesleki ve teknik eğitim programı ile aynı yeterlikleri kazanan kişilere eş değer belge verilir.

4. Öğrencinin kazandığı mesleki yeterlikler sertifikaya yönelik belgelendirmelerde değerlendirilir.

 

 Hem meslek hem destek projesiHem meslek hem destek projesiFadıl Binici ile saç kesimiAtölyemizde Yapılan ÇalışmalarAtölyemizde Yapılan ÇalışmalarAtölyemizde Yapılan ÇalışmalarAtölyemizde Yapılan ÇalışmalarAtölyemizde Yapılan ÇalışmalarAtölyemizde Yapılan ÇalışmalarAtölyemizde Yapılan ÇalışmalarAtölyemizde Yapılan ÇalışmalarAtölyemizde Yapılan ÇalışmalarAtölyemizde Yapılan ÇalışmalarAtölyemizde Yapılan ÇalışmalarAtölyemizde Yapılan ÇalışmalarAtölyemizde Yapılan ÇalışmalarAtölyemizde Yapılan ÇalışmalarAtölyemizde Yapılan ÇalışmalarAtölyemizde Yapılan ÇalışmalarAtölyemizde Yapılan ÇalışmalarAtölyemizde Yapılan ÇalışmalarAtölyemizde Yapılan ÇalışmalarAtölyemizde Yapılan ÇalışmalarAtölyemizde Yapılan ÇalışmalarAtölyemizde Yapılan ÇalışmalarAtölyemizde Yapılan ÇalışmalarAnneler Günü EtkinliğiAnneler Günü EtkinliğiAnneler Günü Etkinliği..........................................

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 24.02.2015 - Güncelleme: 07.07.2021 00:49 - Görüntülenme: 7154
  Beğen | 5  kişi beğendi