T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MANİSA / ŞEHZADELER - İsmet İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Moda Tasarım Alanı

Moda Tasarım Teknolojisi Alanı altında yer alan dalların yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.

ALAN TANITIM VİDEOSU

 


Moda Tasarımı teknolojileri alanı altında yer alan dallarda, sektörün ihtiyaçlarını bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda yetenek ve yaratıcı düşüncelerini geliştirebilecek , kültürel ve sanatsal kavramları pekiştirecek  bilgiye sahip, nitelikli meslek elemanlarını yetiştirmeyi amaçlamaktadır. 

 Dört yıllık  öğitim-öğretim  sürecinde; bir koleksiyon hazırlarken, hikaye ve renk panolarının hazırlanması, temel ve model uygulamalı kalıp çizimi, drapaj  çalışması , prototip hazırlama, üretim kalıbı hazırlama, pastal planı ve kesim işlemleri, planlama ve organizasyon, iş ve zaman etüdü ölçümleri ile ilgili bilgi ve becerileri kazandırmaya yönelik uygulamalı eğitim verilmektedir. Ayrıca 12. Sınıfta  zorunlu staj uygulaması mevcuttur

 Moda tasarım Teknolojileri bölümünü bitiren öğrencilerimiz ,yüksek öğretim kurumları sınavımda başarılı olanlar, 4 yıllık  lisans proğramlarına,yetenek sınavında başarılı olanlar ise Meslek Yüksek okullarının ilgili bölümlerine  devam edebilirler. Ayrıca Meslek Yüksek okulunu bitirenler dikey geçiş sınavlarında başarılı olanlar lisan eğitimi alabilirler.

Moda tasarım bölümünden mezun olan öğrencilerimiz, moda tasarımcısı ünvanı alırlar. 

Serbest tasarımcı olarak çalışabilecekleri gibi ,

moda ve hazır giyim sektöründe ,

tasarım stüdyolarında ,

 sahne sanatları ile ilgili resmi ve özel kurumlarda,

Bilgisayarlı Kalıp Operatörü,

kalite kontrol,

modelislik,

 stilislik,

Free Lance Koleksiyon Tasarımcısı

Sitil  Danışmanlığı,

Moda Edütörlüğü,

Trend Danışmanlığı,

Kostüm Tasarımcılığı,

sinema ve televizyon kurumlarında tasarımcı olarak çalışabilirler

Tekstil konfeksiyon ve moda ile ilgili firmalarda

danışman veya uzman olarak geniş iş olanaklarına sahiptirler. 

modaevi açmak suretiyle mezunlar; kendi işyerlerini kurma olanağına sahiptirler

BELGELENDİRME

 Mezun olan öğrenciye, alan ve dalını gösteren diploma ve iş yeri açma belgesi verilmektedir. Mesleki ve teknik ortaöğretim programlarından mezun olanlardan isteyenlere, Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi kapsamında, öğrenim süresince kazandıkları temel yeterlilikler hakkında bilgiler içeren Europass sertifika / diploma ekiyle alınan ve başarılan modüller, mesleki eğitim gördüğü veya stajını yaptığı işletmenin adını gösterir belge düzenlenir.

 

 Ayrıca Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından mezun olanların diplomalarına "Bu diploma sahibi 3795 sayılı Kanunun 3 üncü maddesine göre eğitimini aldığı alan/dalda ‘Teknisyen´ unvanını kazanmıştır." ifadesi yazılır.

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 17.09.2021 - Güncelleme: 24.09.2021 10:11 - Görüntülenme: 1096
  Beğen | 5  kişi beğendi